Новини

Компанія «Центробуд» відновила будівництво ЖК на перетині вулиць Львівської / Живописної

Фото Льв-Жив

Після винесення на користь забудовника серії  рішень в судах різних інстанцій «Інвестиційно-будівельна компанія «Центробуд» відновила  роботи  з будівництво житлового комплексу на перетині вулиць Львівської та Живописної у Святошинському районі м. Києва.

Нагадаємо, що освоєння земельної ділянки площею 0,56 га з цільовим призначенням (код 02.03) «Для будівництва, експлуатації та обслуговування громадсько – житлового комплексу з нежитловими приміщеннями та об’єктами соціального призначення та підземними паркінгами» було розпочато ще в 2018 році за наявності повного пакету належним чином погодженої проектної і дозвільної документації.
Землекористувач ТОВ «ПІвденбудконтракт» та забудовник ТОВ «ІБК «Центробуд» зіштовхнулись з активною протидією відомих в столиці псевдоактивістів, що маніпулювали неправдивою інформацією та залякували місцевих мешканців, переслідуючи свій корисливий інтерес. Нажаль, натиску вимагачів на витримала ДАБІ та за надуманих мотивів винесла сумнівний припис про тимчасове зупинення будівельних робіт до «усунення порушень в проекті».
За таких умов землекористувач та забудовник пішли єдино вірним шляхом судового захисту своїх законних інтересів.
Станом на кінець 2020 року рішеннями судів всіх трьох інстанцій подовжено договір оренди земельної ділянки ТОВ «ПІвденбудконтракт» до 19 травня 2024 року (справа No910/15788/19)
Проектною організацією БІК «Центр» в судовому порядку доведено повну відповідність проектної документації діючим будівельним нормам та містобудівному законодавству України (справа No 826/15962/18), що в свою чергу стало підставою для скасування за вимогою ТОВ «Південбудконтракт» припису ДАБІ про зупинення будівельних робіт.
Таким чином законність будівництва підтверджено в судовому порядку та розпочато будівництво.
Слід зауважити, що проектом будівництва ЖК враховано ЗАКОННІ права та інтереси мешканців і користувачів прилеглих ділянок, як того вимагає містобудівне законодавство. Проведено обстеження стану сусідніх будинків двома поважними експертними установами та комп’ютерним моделюванням підтверджено «нульовий» вплив новобудови на оточуючі будинки.
В ході будівництва державним НДІБК ведеться поточний контроль за станом сусідньої забудови, а уповноважені особи «ІБК «Центробуд» перебувають в постійному діалозі з місцевими мешканцями та пропонують співпрацю в вирішенні нагальних проблем мікрорайону.
Щодо самого будівництва – воно ведеться повним ходом за затвердженим проектом та фінансується коштом забудовника.
Найближчим часом буде розпочато продаж майнових прав на майбутні квартири, нежитлові приміщення та паркінг.
Проект обіцяє бути цікавим та успішним, оскільки концентрує в собі весь набутий 20-річний позитивний досвід «ІБК «Центробуд» та матиме свої сучасні «фішечки». Тож, далі буде…

Поділитися записом